Gerolf Annemans2018-02-21T12:46:58+00:00
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansTreasurer
BE, Vlaams Belang, Date of birth: 8 November 1958, Antwerpen

Member

ECON Committee on Economic and Monetary Affairs
AFCO Committee on Constitutional Affairs
D-US Delegation for relations with the United States

Gerolf Annemans

Voormalig partijvoorzitter Gerolf Annemans (57) werd in 2014 verkozen in het Europees Parlement na bijna 30 jaar lang te hebben gezeteld in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Als fractievoorzitter van zijn partij werd hij daar bekend om zijn dossierkennis over de vele politieke onderwerpen waarmee hij te maken kreeg. Zijn publicaties over de onafhankelijkheid van Vlaanderen na een ordelijke opdeling van België waren van grote invloed op het politieke denken in Vlaanderen.

In het Europees Parlement is Gerolf Annemans lid van de Commissie Economische en Monetaire Zaken (ECON) en van de Commissie Constitutionele Zaken (AFCO). In de eerste commissie gaat zijn grootste aandacht uit naar een domein waarin de EU bij uitstek te ver is gegaan: de stichting van de eurozone, de euro, de eenheidsmunt. De lidstaten worden door het onzalige euro-experiment steeds meer buitenspel gezet.

In de AFCO-commissie buigt Gerolf Annemans zich over de steeds meer om zich heen grijpende macht en bevoegdheden van de EU. Het Vlaams Belang wil opnieuw een afgeslankte en vrijwillige Europese (intergouvernementele) samenwerking zoals die bestond voor het Verdrag van Maastricht.

De werkzaamheden van Gerolf Annemans beperken zich uiteraard niet tot die terreinen. Ook over immigratie en asiel, islamisering en Jihad, de verhouding tussen de EU en de lidstaten en derde landen, mensenrechten, economie en werkgelegenheid,… voert hij regelmatig het woord.

Curriculum vitae

  • 1978-1982 : University, Law: Degree in law

Offices held in the EU institutions

  • 2014- … : Member of the European Parliament
  • 2000- … : Member of Antwerp City Council

Twitter

Friday, December 14th, 2018 at 2:27am
@CharlesMichel Ik voel het, ik voel het : zeg het. Misschien, nu je toch je elan gevonden hebt van minderheidspotentaat, heb je daar ook een unieke kans om nog eens een zoveelste referendum opzij te schuiven. Aan de goede kant van de geschiedenis... https://t.co/SVnmvRSidx gannemans photo
Friday, December 14th, 2018 at 12:10am
@E_Hunyadi Ik verzeker u : als deze club in mei niet door een overwinning van de oppositie een stopbord krijgt voorgeschoteld van de kiezers is het einde zoek.
Thursday, December 13th, 2018 at 4:34pm
De elite heeft zich van het volk afgekeerd. Wanneer zal de bom barsten ? https://t.co/MBW1F8ffsK gannemans photo

Facebook

Gerolf Annemans
Gerolf Annemans shared Vlaams Belang's video.Thursday, December 13th, 2018 at 12:01am
Gerolf Annemans is voor ons in Straatsburg. Zijn boodschap na de aanslag is duidelijk: weg met Marrakesh en tijd voor controle van de grenzen!
Gerolf Annemans
Vlaams Belang
Gerolf Annemans is voor ons in Straatsburg. Zijn boodschap na de aanslag is duidelijk: weg met Marrakesh en tijd voor controle van de grenzen!
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansTuesday, December 11th, 2018 at 7:14pm
Bijna nog nooit heeft een Vlaams Belang stem zo zwaar doorgewogen. Word lid. Vlaamsbelang.org
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansTuesday, December 11th, 2018 at 8:19am
Charles Michel net uit Marrakesh teruggekeerd in Melsbroek, toont trots de Global Compact.
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansTuesday, December 11th, 2018 at 5:54am
Belangrijke voordeel van de ceremonie in Marrakesh : de hele wereld kan nu vaststellen dat België geen echte democratie is. Het gevolg zal zijn dat België opnieuw een onstabiel land wordt, zoals weleer.
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansSunday, December 9th, 2018 at 7:42pm
Wir Schaffen Das Migratiepact van de Verenigde Naties : mijn videoboodschap vanmiddag op de meeting met @MLP_officiel en @tomvangrieken https://m.youtube.com/watch?v=MMs_UlRxybY&feature=youtu.be