Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansTreasurer
BE, Vlaams Belang, Date of birth: 8 November 1958, Antwerpen

Member

ECON Committee on Economic and Monetary Affairs
AFCO Committee on Constitutional Affairs
D-US Delegation for relations with the United States

Gerolf Annemans

Voormalig partijvoorzitter Gerolf Annemans (57) werd in 2014 verkozen in het Europees Parlement na bijna 30 jaar lang te hebben gezeteld in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Als fractievoorzitter van zijn partij werd hij daar bekend om zijn dossierkennis over de vele politieke onderwerpen waarmee hij te maken kreeg. Zijn publicaties over de onafhankelijkheid van Vlaanderen na een ordelijke opdeling van België waren van grote invloed op het politieke denken in Vlaanderen.

In het Europees Parlement is Gerolf Annemans lid van de Commissie Economische en Monetaire Zaken (ECON) en van de Commissie Constitutionele Zaken (AFCO). In de eerste commissie gaat zijn grootste aandacht uit naar een domein waarin de EU bij uitstek te ver is gegaan: de stichting van de eurozone, de euro, de eenheidsmunt. De lidstaten worden door het onzalige euro-experiment steeds meer buitenspel gezet.

In de AFCO-commissie buigt Gerolf Annemans zich over de steeds meer om zich heen grijpende macht en bevoegdheden van de EU. Het Vlaams Belang wil opnieuw een afgeslankte en vrijwillige Europese (intergouvernementele) samenwerking zoals die bestond voor het Verdrag van Maastricht.

De werkzaamheden van Gerolf Annemans beperken zich uiteraard niet tot die terreinen. Ook over immigratie en asiel, islamisering en Jihad, de verhouding tussen de EU en de lidstaten en derde landen, mensenrechten, economie en werkgelegenheid,… voert hij regelmatig het woord.

Curriculum vitae

  • 1978-1982 : University, Law: Degree in law

Offices held in the EU institutions

  • 2014- … : Member of the European Parliament
  • 2000- … : Member of Antwerp City Council

Twitter

Friday, February 22nd, 2019 at 6:00am
Een frexit hoeft niet voor Marine Le Pen, wel breken met het huidige Europa, "afbreken om beter te kunnen opbouwen" | VRT NWS https://t.co/N5iVIuwU0x
Friday, February 22nd, 2019 at 3:11am
Zij die niet spijbelen worden gestraft wegens spijbelen. Want spijbelaars volgen het leerprogramma. https://t.co/hoV6WBvd5A gannemans photo
Wednesday, February 20th, 2019 at 7:56pm
@woverschelden Vergeet ook niet gewoon een diepgeworteld anti-Vlaams racisme.

Facebook

Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansThursday, February 21st, 2019 at 6:40am
Een echo vanuit de Commissie Onderwijs van het Antwerpse stadhuis. Het Meld-Je-Aan systeem voor scholen in de stad Antwerpen, een systeem waar de Stadsdiensten de school van uw kind bepalen op basis van een abracadabra berekening. Probleem voor links en N-VA : hoe verplichten we scholen om de zgn “indicatorleerlingen” op te nemen zonder paard en kar te noemen, hetgeen vervelend is wegens de wetten inzake racisme en discriminatie? Hoe draaien we met andere woorden rond de pot? Oplossing : we bepalen dat de zogeheten indicatorleerlingen, leerlingen die voorgaan op anderen “leerlingen met moeders zonder diploma secundair onderwijs” zijn. Overigens zonder controle. Gewoon een verklaring is voldoende. Wil je dus omhoog schieten in de toewijzing van een plaats in een Antwerpse school : lieg. En wil je terug keuzevrijheid in het Onderwijs : stem geen N-VA meer.
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansThursday, February 21st, 2019 at 4:34am
Overleg over versterking en uitbreiding van de fraktie in het Europees Parlement met partijvoorzitters Marine Le Pen en Tom van Grieken
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansMonday, February 18th, 2019 at 12:51am
I cannot accept this deliric shouting “populists destroy Europe” thing of Verhofstadt. The only thing we fight is his conception of a European Union. We love Europe too much to leave it in hands like his.

Ik kan dat ijlend “Populisten vernietigen. Europa” gekrijs van Verhofstadt niet aanvaarden. Onze enige ambitie is het bestrijden van zijn visie op een Europese Unie. Wij houden te veel van Europa om het in zijn handen te laten.
Gerolf Annemans
Gerolf AnnemansFriday, February 15th, 2019 at 9:12am
Italië : waar in het verleden de Europese Beschaving ontstond en waar ze zich vandaag herstelt. Salvini versus Verhofstadt : Italy rejects record number of asylum applications. https://www.theguardian.com/world/2019/feb/14/italy-rejects-record-number-of-asylum-applications