Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Friday, February 22nd, 2019 at 4:18am
Onaanvaardbaar. Justitie heeft échte verandering nodig. Waarom zijn we enige partij die dit onrecht aankaart? Dit is niet links/rechts. Onvergeeflijke misdrijven zoals (kinder)verkrachting moeten hard bestraft worden. Recht moet terug rechtvaardig worden!

https://t.co/a5LOwyjBQD
Thursday, February 21st, 2019 at 2:02am
Tijd voor een maximumfactuur voor betaalbare én kwalitatieve rusthuizen!

Bekijk de reactie van ons parlementslid @OrtwinDepo in het #vlaparl 👇 https://t.co/MYkQoveSFp
Thursday, February 21st, 2019 at 1:32am
Schandalig! Allochtonen slaan tiener brutaal in elkaar in #Kortrijk.
Retweet dit filmpje om de daders mee op te sporen! https://t.co/4AUwBsji0F

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, February 22nd, 2019 at 7:10am
Wat een schande! Justitie heeft een radicale ommekeer nodig. Waarom zijn wij de enige partij die dit onrecht aankaart? Zware misdrijven zoals verkrachting moeten HARD bestraft worden. Recht moet terug rechtvaardig worden!
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, February 22nd, 2019 at 3:44am
"De buszone is vanaf nu een verzamelplaats voor immigranten. Gelieve de zij-ingangen te gebruiken."

Deze melding hangt omhoog in het station Brussel-Noord. Veel gekker moet het niet worden.
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, February 22nd, 2019 at 1:07am
We hebben hem! Bedankt om het filmpje massaal te delen. Jullie hulp op facebook werkt dus echt.
UPDATE: HLN maakt nu wel melding van het feit dat het Vlaams Belang het filmpje heeft verspreid (y)
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, February 21st, 2019 at 9:00pm
Een goed signaal. Scholen moeten stoppen om leerlingen te misbruiken voor politieke doeleinden.
Vlaams Belang
Vlaams Belang is with Ortwin Depoortere.Thursday, February 21st, 2019 at 6:30am
Tijd voor een maximumfactuur voor betaalbare en kwalitatieve rusthuizen!
Vlaams Belang

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00