BELGIUM : VLAAMS BELANG2018-02-21T14:22:36+00:00

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Friday, July 20th, 2018 at 8:30pm
Voor de zoveelste keer weigert @de_NVA (en @Bart_DeWever) een rechtstreeks debat. Waarom toch zo'n schrik? Bang dat jullie beleid qua o.a. #immigratie en sociaal welzijn wordt ontmaskerd voor wat het is? Een non-beleid en achteruitgang op alle vlakken.

https://t.co/5LraZAu7Op https://t.co/3C6VDwVKU8
vlbelang photo
Friday, July 20th, 2018 at 6:48pm
Massa-immigratie en islamisme bedreigen onze maatschappij. Het is aan ons om onze manier van leven te beschermen. Onze kinderen en kleinkinderen verdienen immers beter. Hoog tijd voor échte verandering!

#VlaanderenWeerVanOns https://t.co/TcfWRcsJku
vlbelang photo
Friday, July 20th, 2018 at 4:09pm
. @Barbara_Pas: "Wie door het volk wordt aangesteld op basis v verkiezingen moet ook door het volk ter verantwoording kunnen geroepen worden. Onmogelijk bij erfelijk koningschap, met koningen zonder legitimiteit. Monarchie rijmt immers niet op democratie." https://t.co/vgBsoLEw10
Friday, July 20th, 2018 at 2:58pm
. @tomvangrieken: "Laat ons een kat een kat noemen: er is een witte stadsvlucht bezig door mensen die vinden dat het de foute kant uitgaat in onze steden." #DeOchtend
Friday, July 20th, 2018 at 2:57pm
. @tomvangrieken: "Wij zijn voor het statiegeld. Als we kijken naar Scandinavië zien we dat dit gewoon werkt. Maar de rekening mag niet gepresenteerd worden aan de consument." #DeOchtend

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, July 20th, 2018 at 11:06pm
Massa-immigratie en islamisme bedreigen onze maatschappij. Het is aan ons om onze manier van leven te beschermen. Onze kinderen en kleinkinderen verdienen immers beter. Hoog tijd voor échte verandering!

(Deel gerust als je mee aan deze verandering wil werken)
Vlaams Belang
Vlaams Belang is feeling annoyed.Friday, July 20th, 2018 at 7:02pm
Ongelofelijk! Dit is Turnhout... En wat voor een wereldvreemde ambtenaren hebben wij toch? Dit gaat over de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Hier mag NOOIT op worden toegegeven! Stop het islamisme, stop deze volksvreemde haatideologie!
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, July 20th, 2018 at 8:47am
Onze voorzitter Tom Van Grieken geeft morgenvroeg zijn rapport aan de Vlaamse regering! Luister vanaf 7u40 naar het programma 'De Ochtend' op Radio 1.
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared Tom Van Grieken's video.Friday, July 20th, 2018 at 12:15am
Handgranaten in Antwerpen... Waarom worden die beleidsmakers niet wakker? Tijd voor échte verandering, voor harde maatregelen en voor veiligheid en orde. Met jullie steun maken we Vlaanderen weer van ons!
Vlaams Belang
Tom Van Grieken
Waanzin, handgranaten in Antwerpen! Het is duidelijk dat er een écht veiligheidsbeleid moet komen. De angst moet van kamp veranderen! (Deel gerust als je hier akkoord mee bent)
Vlaams Belang
Vlaams Belang is feeling offended.Thursday, July 19th, 2018 at 8:41pm
Hallucinante cijfers! Niet-EU vreemdelingen werken amper en bijna 1 op 2 van de leeflonen gaat naar niet-Belgen. Dit allemaal op ONZE kosten. Wij zijn niet het OCMW van de wereld. Stop de bepampering!

(Deel gerust als je hier akkoord mee gaat)

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00