BELGIUM : VLAAMS BELANG2018-02-21T14:22:36+00:00

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Tuesday, October 23rd, 2018 at 9:25pm
Gevaarlijk en degoutant. Dit soort gebruiken horen NIET thuis in ons land! #Luik https://t.co/88Vv87XMej
Tuesday, October 23rd, 2018 at 6:02pm
In mei 2019 rekenen we af met dit kiezersbedrog, want één zaak is overduidelijk geworden na de verkiezingen: een stem voor N-VA is een stem voor links! https://t.co/M7izDWVlvN
Monday, October 22nd, 2018 at 10:28pm
Overal in Vlaanderen duiken er coalities tussen @de_NVA en @groen op. Met een stem op de N-VA krijg je Groen er gratis bij. Wat een kiezersbedrog! https://t.co/laUET20xgZ
Sunday, October 21st, 2018 at 7:04pm
N-VA zal nooit kunnen uitleggen dat ze liever samenwerken met Groen dan met het Vlaams Belang. @tomvangrieken #7dag
Sunday, October 21st, 2018 at 6:34pm
Wie op N-VA stemt krijgt er gratis Groen of de Socialisten bij. #7dag

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangWednesday, October 24th, 2018 at 12:24am
GEVAARLIJK en DEGOUTANT. Dit soort gebruiken horen NIET thuis in ons land!
Vlaams Belang
Vlaams Belang
Vlaams BelangWednesday, October 24th, 2018 at 12:02am
Moskeeën kregen sinds 2009 bijna 6,3 MILJOEN EURO subsidies van de regering. Tussen 2013 en 2017 steeg het totaalbedrag zelfs met 38% en dit onder een N-VA-regering. STOP met ons belastinggeld te verkwisten aan deze haatideologie, minister Homans!
Vlaams Belang
Vlaams BelangTuesday, October 23rd, 2018 at 8:46pm
In mei 2019 rekenen we af met dit kiezersbedrog, want één zaak is overduidelijk geworden na de verkiezingen: een stem voor N-VA is een stem voor links!
Vlaams Belang
Vlaams Belang
Vlaams BelangTuesday, October 23rd, 2018 at 2:22am
Weer hallucinante beelden uit Spanje. Dit is een invasie! De vrouwen en kinderen zullen wel het vliegtuig nemen via gezinshereniging...
Vlaams Belang
Vlaams Belang
Vlaams Belang is with Tom Van Grieken.Tuesday, October 23rd, 2018 at 1:21am
Overal in Vlaanderen duiken er coalities tussen N-VA en Groen op. Met een stem op de N-VA krijg je Groen er gratis bij. Wat een kiezersbedrog!
Vlaams Belang

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00