BELGIUM : VLAAMS BELANG 2018-02-21T14:22:36+00:00

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Sunday, June 24th, 2018 at 7:31pm
. @tomvangrieken: "Moet ik enthousiast doen als u meer migranten binnenlaat? @Bart_DeWever" #7dag

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams Belang is feeling offended.Sunday, June 24th, 2018 at 5:12am
Ongelofelijk! Ons openbaar vervoer wordt steeds duurder, maar voor illegalen doet deze regering wel extra moeite. Illegalen moeten buiten en onze mensen moeten eerst geplaatst worden!

(Deel gerust als u hier akkoord mee bent)
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared De Zevende Dag's video.Saturday, June 23rd, 2018 at 11:36pm
Zondag neemt Tom Van Grieken het in de Zevende Dag op tegen de voorzitters van de systeempartijen. #7dag
Vlaams Belang
De Zevende Dag
Volgende week sluiten we het politieke jaar alsook het seizoen van De Zevende Dag af met een groot voorzittersdebat. Hebt u een vraag voor één van hen? Stuur ze dan in via dit formulier: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/16/stel-hier-uw-vraag-aan-de-6-partijvoorzitters/
Vlaams Belang
Vlaams Belang is feeling excited.Friday, June 22nd, 2018 at 9:55pm
Vlaanderen moet weer van de Vlamingen zijn.
Wil je in jouw gemeente meebouwen aan ons verhaal? Laat ons dan iets weten via www.vlaamsbelang.org/kandidaat
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, June 22nd, 2018 at 7:34pm
NGO-schepen in de Middellandse Zee zijn onderdeel van het migratievraagstuk en helpen bewust mensensmokkelaars. Stop deze ferry's aangezien zij meer en meer migratie aantrekken via gammele bootjes. Open grenzen leiden dan ook tot dode mensen!

(Deel gerust als je de migratiestroom vanuit onder andere Afrika wil stoppen)
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, June 21st, 2018 at 11:53pm
Hallucinant! Turkse oproepingsbrieven worden door het dictatoriale regime van Erdogan verspreid in ONS LAND. Deze brief was bestemd voor iemand uit Boom. Turkse verkiezingen doe je in Turkije maar niet hier. Als je daar niet akkoord mee bent, hoepel dan op naar uw eigen land!

( => DEEL als je ook geen Turkse verkiezingen wil in ons land)

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00