BELGIUM : VLAAMS BELANG2018-02-21T14:22:36+00:00

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Thursday, December 13th, 2018 at 10:28pm
Pure schande wat er momenteel zich afspeelt in dit land. Is dit nog een democratie? Verontruste burgers, die terecht op straat willen komen tegen het rampzalige #Marrakesh #immigratiepact, worden gemuilkorfd. Stop het regime v @CharlesMichel, tijd voor vervroegde verkiezingen! https://t.co/48kzNEin17
Thursday, December 13th, 2018 at 2:42am
. @tomvangrieken: "Vanuit democratisch oogpunt is het dan ook verwerpelijk dat deze zwijgende meerderheid, die zich verenigt in een vreedzame manifestatie, doodleuk wordt gemuilkorfd."

#MarsTegenMarrakesh

https://t.co/LyIVoxOnKe

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared Tom Van Grieken's live video.Friday, December 14th, 2018 at 3:20am
De vrijheid van meningsuiting staat op het spel. Volgens ons heeft IEDEREEN het recht om te betogen. Ook wie zondag tegen het Marrakesh-immigratiepact op straat wil komen.
Vlaams Belang
Tom Van Grieken
Iedereen heeft het recht om te betogen. Ook tegen het Marrakesh-immigratiepact! #MarsTegenMarrakesh
Vlaams Belang
Vlaams Belang is with Filip Dewinter.Friday, December 14th, 2018 at 12:47am
Het is een pure SCHANDE wat er momenteel zich afspeelt in dit land. Is dit nog een democratie? Verontruste burgers, die TERECHT op straat willen komen tegen het rampzalige Marrakesh-immigratiepact, worden gemuilkorfd. Stop het regime van Charles MICHEL, het is tijd voor vervroegde verkiezingen!
Vlaams Belang
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, December 13th, 2018 at 8:07pm
Het Vlaams Belang STEUNT de organisatoren van de Mars tegen Marrakesh | Marche contre Marrakech voluit in hun juridische strijd tegen dit ongrondwettelijk verbod. Blijkbaar kunnen anno 2018 illegalen onverstoord door de straten van onze hoofdstad lopen, maar wordt een democratische manifestatie van ongeruste burgers verboden.
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, December 13th, 2018 at 7:04pm
Wat voor een anti-democraat is Charles MICHEL? Dit land wordt in ijltempo een dictatuur. Het parlement vertegenwoordigt de wil van de bevolking NIET meer, het Marrakesh-immigratiepact wordt door de strot van de bevolking geramd, Brusselse PS’ers verbieden de terechte Mars tegen Marrakesh,...

Het is tijd voor een REGIMEVERANDERING, vervroegde verkiezingen NU!
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, December 13th, 2018 at 5:41am
In wat voor een land leven wij eigenlijk?
Mars tegen Marrakesh | Marche contre Marrakech

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00