267px-Vlaams_belang_parteilogo.svg_

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Saturday, March 25th, 2017 at 3:21am
Goed resultaat in de laatste peiling! Elke dag overtuigen we meer en meer mensen. https://t.co/fexkpbGLa9 vlbelang photo
42
71
Friday, March 24th, 2017 at 6:20am
Auto terrorist Antwerpen lag vol wapens. We moeten kunnen controleren wie en wat ons land wil binnenkomen => Daarom nood aan Grenscontroles
21
38
Thursday, March 23rd, 2017 at 10:56pm
"Maak een einde aan de deal en stop de geldstroom naar Turkije" @Barbara_Pas tegen de premier in #deKamer
11
16
Thursday, March 23rd, 2017 at 10:55pm
"De premier wenst nt te antwoorden op het feit of hij al dan niet op de hoogte was van deal tussen Rutte, Merkel&Erdogan." @Barbara_Pas
4
6

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams Belang feeling annoyed.Sunday, March 26th, 2017 at 5:56pm
Grootschalige sociale fraude door 'Limburgse' Turken.
"Er zijn mensen in Turkije die nooit een dag in België gewerkt hebben, maar toch maandelijks een uitkering kregen. Een uitkering bedraagt tot 2.000 euro. En dat is nog een onderschatting, want deze mensen konden ook genieten van allerhande fiscale voordelen, verhoogd kindergeld, verlaagde elektriciteitstarieven...”
Vlaams Belang
Vlaams BelangSaturday, March 25th, 2017 at 8:20pm
Straks gaat Gerolf Annemans in debat over de toenemende kloof tussen de burger en de EU. Vanaf 11u in Villa Politica op één.
Vlaams Belang
Vlaams Belang feeling hopeful.Saturday, March 25th, 2017 at 6:19am
Goed resultaat in de laatste peiling! Elke dag overtuigen we meer en meer mensen.
Mede mogelijk gemaakt door al onze trouwe volgers op facebook en twitter!
Vlaams Belang
Vlaams BelangSaturday, March 25th, 2017 at 2:49am
Onnodig dierenleed moet altijd worden vermeden. #beschaving
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, March 24th, 2017 at 9:18am
Auto terrorist Antwerpen lag vol wapens.
Daarom pleiten wij, als enige partij, voor grenscontroles. Zo kunnen we eindelijk controleren wie en wat er ons land wil binnenkomen.

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00