267px-Vlaams_belang_parteilogo.svg_

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Sunday, February 18th, 2018 at 7:47pm
Meer dan € 103 miljoen #kinderbijslag vloeit naar buitenland. Bedrag naar Roemenië op 2 jaar verdriedubbeld (!) tot € 6.202.770. Retweet indien u net als @OrtwinDepo vindt dat regering beter kan besparen op export kinderbijslag dan op sociale zekerheid voor onze eigen mensen. https://t.co/S9JtHRwP3S vlbelang photo
Friday, February 16th, 2018 at 10:36pm
N-VA, CD&V en VLD blijven uw geld investeren in de dubieuze praktijken van #Oxfam... https://t.co/oHe0QAaHiR via @destandaard

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangMonday, February 19th, 2018 at 1:54am
Meer dan € 103 miljoen #kinderbijslag vloeit naar het buitenland. Het bedrag naar Roemenië is op amper twee jaar tijd zelfs verdriedubbeld (!) tot € 6.202.770. Vlaams Parlementslid Ortwin Depoortere wil dat de regering bespaart op export van kinderbijslag in plaats van op sociale zekerheid voor onze eigen mensen.
Vlaams Belang
Vlaams BelangSaturday, February 17th, 2018 at 10:47pm
Leest u niet in de krant of in de politieke propaganda van CD&V, N-VA of Open VLD: de regering kende deze maand € 336.000 subsidie toe aan de Moslimexecutieve. Als het van het Vlaams Belang afhangt, gaat er geen eurocent van uw belastingen meer naar de islam.
http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article_body.pl?language=nl&caller=summary&pub_date=2018-02-16&numac=2018010856
Vlaams Belang
Vlaams Belang is feeling angry.Saturday, February 17th, 2018 at 1:33am
Ongelofelijk! N-VA, CD&V en VLD blijven jaarlijks meer dan 7,4 miljoen euro van uw centen geven aan Oxfam om seksfeestjes te organiseren...
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, February 16th, 2018 at 11:04pm
Verrassing!
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, February 16th, 2018 at 5:26am
Culturele verrijking?

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00