267px-Vlaams_belang_parteilogo.svg_

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Wednesday, May 24th, 2017 at 10:36pm
@BartJ47 @tijd @StefaanSintobin Nee; Maar we mogen wel melden dat een artikel niet objectief is omdat de tussenkomst van 1 vd 3 oppositiepartijen wordt verzwegen.
1
Wednesday, May 24th, 2017 at 10:15pm
@tijd Waarom verzwijgt u de tussenkomsten van @StefaanSintobin van Vlaams Belang in het debat over de #boskaart? #vlaparl
https://t.co/mxgDWqcNbB
1
Wednesday, May 24th, 2017 at 9:36pm
"Iedereen wist dat Boskaart fouten bevatte, toch voorlopige vaststelling op 31 maart na druk van vooral N-VA." @StefaanSintobin #vlaparl https://t.co/kfUDDFVePw vlbelang photo
1
2
Wednesday, May 24th, 2017 at 7:36pm
@StefaanSintobin zal straks tijdens dit debat het slechte bestuur en het amateurisme van de @vlareg aanklagen mbt de #boskaart. #vlaparl https://t.co/RctniygTdV
2
3
Wednesday, May 24th, 2017 at 7:12pm
Straks pakt @chrisjanssensVB Vlaamse regering aan over subsidieverhoging 'etnisch-culturele' organisaties. #vlaparl
https://t.co/4HHVqcV4pW
5
8

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, May 26th, 2017 at 7:31pm
Zeven op tien ouders geven aan dat de zoektocht naar vakantieopvang voor kinderen hen stress bezorgt. Ons parlementslid Ortwin Depoortere stelt vast dat de organisatie van de vakantieopvang in veel gemeenten beter kan en vraagt de Vlaamse regering om initiatieven.
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared Tom Van Grieken's post.Thursday, May 25th, 2017 at 10:04pm
Een nuchtere analyse van onze voorzitter over de eerste maanden president Trump.
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared Vlaams Belang Vlaams-Brabant's video.Thursday, May 25th, 2017 at 9:07pm
Trouwstoet zonder respect? Het land uit. En liefst direct!
Vlaams Belang
Vlaams Belang Vlaams-Brabant
Trouwstoet zonder respect? Het land uit, liefst direct!
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, May 25th, 2017 at 5:02am
Naar aanleiding van het goedkeuren en terug intrekken van de boskaart, werden veel grondeigenaren in Vlaanderen volstrekt onnodig in rechtsonzekerheid gebracht. Het trieste resultaat van pesterijen tussen CD&V en N-VA. Stefaan Sintobin wil dat bij de opmaak van een nieuwe boskaart inspraak en rechtszekerheid wél worden gerespecteerd.
Vlaams Belang
Vlaams BelangWednesday, May 24th, 2017 at 11:00pm
70.000 fans. Waauw!
Om deze mijlpaal te vieren starten we vanaf nu ook met een facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/1194927643949267/?fref=ts
Word lid en versterk onze beweging nog meer!

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00