267px-Vlaams_belang_parteilogo.svg_

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is een Vlaams-nationalistische partij die reeds decennia een sleutelrol in de veranderingen van het politieke landschap in haar land speelt. Voorzitter van de partij is Tom Van Grieken (29). In oktober 2014 werd hij door 93% van de leden van de partij verkozen als de jongste partijvoorzitter ooit in het land. Hij volgde Gerolf Annemans op.

De partij streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het Vlaams Belang kan als een rechtse partij worden beschouwd omdat zij tradities, waarden en normen (vrijheid, recht en orde,…), zoals die zijn gegroeid, wil blijven verdedigen. De partij is erg terughoudend en kritisch ten opzichte van de Europese Unie met haar bureaucratie en haar bemoeizucht op domeinen waar de EU in feite geen zaken mee heeft. Bovendien wil het Vlaams Belang dat elk land opnieuw zijn eigen grenzen en arbeidsmarkt kan controleren en een eigen asiel- en migratiebeleid kan voeren. Op die manier kan men stellen dat in Vlaanderen het Vlaams Belang de enige pro-Europese partij is omdat ze de enige EU- en eurokritische partij is.

Het Vlaams Belang is lang bevriend met partijen als Front National, FPÖ, Lega Nord en anderen en was van meet af aan partner in de groep ‘Europa van Naties en Vrijheid’ die gevormd werd in het Europees Parlement na de recentste Europese verkiezingen.

Website

Twitter

Thursday, September 21st, 2017 at 7:05pm
"Diyanet ruimte geven om imamopleiding te organiseren is waanzin. Diyanet moet geweerd worden uit ons land."
https://t.co/uP5TpScjyB https://t.co/KZULlwlwJI
vlbelang photo

Facebook

Vlaams Belang

De partij is de partijpolitieke tolk van de Vlaamse Beweging, zoals die historisch is gegroeid, en ze verdedigt op het politieke forum de eisen van die Vlaamse Beweging, zoals ondermeer het zelfbestuur, de afschaffing van de faciliteiten, de terugkeer van de ons ontstolen gebieden, het nooit-meer-oorlog en de amnestie-eis. De partij is een Vlaams-nationalistische partij, een instrument voor een politiek van nationale en culturele identiteit in Vlaanderen. Dit betekent dat de partij met haar politieke actie ervoor wil zorgen dat culturele identiteit en volksgemeenschap (mede) bepalend worden voor de inrichting en het bestuur van de staat. De staat is slechts een structuur en is op grond van het zelfbeschikkingsrecht ondergeschikt aan de volksgemeenschap. De staat dient de belangen van het volk en niet omgekeerd. De partij is tevens een rechts-nationalistische partij, omdat zij de vrije mens erkent zoals hij is en dus de ideologieën verwerpt die van de maakbaarheid van de mens uitgaan. Tradities, waarden en normen, zoals die zijn gegroeid, moeten gerespecteerd worden en mee deel uitmaken van de manier waarop de toekomst vorm wordt gegeven.
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, September 22nd, 2017 at 8:36pm
Morgen is Gerolf Annemans te gast in Villa Politica vanuit het Europees parlement. (13u.30 op Eén)
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, September 22nd, 2017 at 4:56am
De Catalaanse regering wil een democratisch referendum organiseren over onafhankelijkheid. De Spaanse regering reageert door militairen op straat te sturen, Catalaanse politici in de cel te gooien en drukkerijen te sluiten. Barbara Pas hekelde vandaag in het parlement de federale regering en de EU die wél moord en brand schreeuwden over het rechtse anti-immigratiebeleid in Hongarije en Polen, maar nu in alle talen zwijgen over het repressieve Spaanse optreden tegen het Catalaanse streven naar zelfbeschikking.
Vlaams Belang
Vlaams Belang
Vlaams BelangFriday, September 22nd, 2017 at 4:21am
"Die mannen vinden het oké om meisjes die geen moslima zijn te verkrachten." Moedige Britse vrouw getuigt over islamitische bendes die blanke meisjes verkrachten en als koopwaar verhandelen. Pers en politiek zetten moslims intussen neer als arme slachtoffers van racisme en islamofobie.
Vlaams Belang
Vlaams BelangThursday, September 21st, 2017 at 10:00pm
Het door het Turkse regime aangestuurde Diyanet wil een imamschool in ons land uitbouwen. Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering dit initiatief een halt toeroept. Chris Janssens: "Diyanet moet geweerd worden uit Vlaanderen!"
Vlaams Belang
Vlaams Belang shared Tom Van Grieken's post.Tuesday, September 19th, 2017 at 8:13pm
Stel je eens voor dat een scoutsgroep zich vooral op de Vlamingen zou richten... Altijd maar meer multikul. Altijd maar weer weg met ons.

Delegatie Vlaams Belang
Europees Parlement
Wiertzstraat 60
kantoor WIB 07M057
1047 Brussel
tel +32 (0)2 284 77 00